V oddaji bomo poslušali posnetek koncerta iz cikla Dobimo se na Magistratu Glasbene mladine ljubljanske na katerem je nastopila violinistka Maja Horvat ob klavirski spremljavi Craiga Whita.

Črt Sojar Voglar: Sonata za violino in klavir
Claude Debussy, prir. Craig White: Trije preludiji
Karol Szymanowski: Nokturno in Tarantela, op. 28

Maja Horvatje glasbeno pot začela s sedmimi leti v Glasbeni šoli Jesenice pri učitelju Bojanu Rističu, nadaljevala pa pri prof. Blanki Piotrovski. V tem času je sodelovala na številnih koncertih in prireditvah doma in v tujini. Maturirala je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Volodji Balžalorskem. Od oktobra 2015 nadaljuje študij na Kraljevem glasbenem kolidžu v Londonu (Royal College of Music London) pri prof. Danielu Rowlandu in prof. Leonidu Kerblu. Udeležila se je številnih državnih in mednarodnih tekmovanj in osvojila tudi najvišje nagrade. Njen zadnji uspeh je tretje mesto in posebna nagrada na Mednarodnem glasbenem tekmovanju Karol Szymanowski. Udeležuje se mojstrskih tečajev, kjer sodeluje s priznanimi violinskimi pedagogi, kot so: Saewon Suh, Vasilij Meljnikov, Ivry Gitlis, Anton Martynov, Alina Ibragimova, Igor Ozim, Wonji Kim Ozim, Tatjana Balašova. Kot solistka je nastopila z Orkestrom Slovenske filharmonije in s Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, s Komornim orkestrom Mendelssohn, Narodnim simfoničnim orkestrom poljskega radia, Simfoničnim orkestrom KGBL itd. Sodelovala je tudi na različnih festivalih v Sloveniji: na Festivalu Ljubljana, Festivalu Lent v Mariboru, Festivalu Soboški dnevi v Murski Soboti, Festivalu Tartini v Piranu, ter v tujini: Upingham Int. Music Festival Peterborough, Padova, Stift Internacional Music Festival, ChamberJam Dűsseldorf, Trecastagni International Music Festival. Na njeni študijski poti jo podpira Rotary klub Bled in Ustanova Gallus. Je prejemnica štipendije The Big Give Award na Royal College of Music ter prejemnica finančnih sredstev v projektu Mladi upi (Za

Maja Horvat in Craig Wihte izvajata skladbi Sojarja Voglarja in Szymanowskega.

V oddaji bomo poslušali posnetek koncerta iz cikla Dobimo se na Magistratu Glasbene mladine ljubljanske na katerem je nastopila violinistka Maja Horvat ob klavirski spremljavi Craiga Whita.

Črt Sojar Voglar: Sonata za violino in klavir
Karol Szymanowski: Nokturno in Tarantela, op. 28

Maja Horvatje glasbeno pot začela s sedmimi leti v Glasbeni šoli Jesenice pri učitelju Bojanu Rističu, nadaljevala pa pri prof. Blanki Piotrovski. V tem času je sodelovala na številnih koncertih in prireditvah doma in v tujini. Maturirala je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Volodji Balžalorskem. Od oktobra 2015 nadaljuje študij na Kraljevem glasbenem kolidžu v Londonu (Royal College of Music London) pri prof. Danielu Rowlandu in prof. Leonidu Kerblu. Udeležila se je številnih državnih in mednarodnih tekmovanj in osvojila tudi najvišje nagrade. Njen zadnji uspeh je tretje mesto in posebna nagrada na Mednarodnem glasbenem tekmovanju Karol Szymanowski. Udeležuje se mojstrskih tečajev, kjer sodeluje s priznanimi violinskimi pedagogi, kot so: Saewon Suh, Vasilij Meljnikov, Ivry Gitlis, Anton Martynov, Alina Ibragimova, Igor Ozim, Wonji Kim Ozim, Tatjana Balašova. Kot solistka je nastopila z Orkestrom Slovenske filharmonije in s Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, s Komornim orkestrom Mendelssohn, Narodnim simfoničnim orkestrom poljskega radia, Simfoničnim orkestrom KGBL itd. Sodelovala je tudi na različnih festivalih v Sloveniji: na Festivalu Ljubljana, Festivalu Lent v Mariboru, Festivalu Soboški dnevi v Murski Soboti, Festivalu Tartini v Piranu, ter v tujini: Upingham Int. Music Festival Peterborough, Padova, Stift Internacional Music Festival, ChamberJam Dűsseldorf, Trecastagni International Music Festival. Na njeni študijski poti jo podpira Rotary klub Bled in Ustanova Gallus. Je prejemnica štipendije The Big Give Award na Royal College of Music ter prejemnica finančnih sredstev v projektu Mladi upi (Zavarovalnica Triglav). Finančno jo je podprl tudi Rotary klub Zgornji Brnik.

Vesna Volk