Glasbeni utrip

Pomladne sanje Komornega zbora DEKOR, Modri abonma 5, Zaključek 48. TEMSIGa

V fokusu oddaje tokrat Komorni zbor DEKOR in Orkester Slovenske filharmonije z violinistko Lano Trotovšek

_5744485508523
Komorni zbor DeKor
foto: Napovednik

V fokusu oddaje Glasbeni utrip tokrat predstavljamo najnovejši projekt Komornega zbora DEKOR, ki je pod vodstvom gostujočega finskega dirigenta Danija Jurisa izvedel koncert z naslovom Pomladne sanje – zborovsko potovanje po Finski in Nemčiji, ter peti koncert za Modri abonma, na katerem je z Orkestrom Slovenske filharmonije nastopila violinistka Lana Trotovšek.

Poročali bomo tudi o šestem koncertu za Oranžni abonma, na katerem je z Orkestrom Slovenske filharmonije nastopil sloviti violinist Dmitrij Stikovecki, strnili misli po koncu 48. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije TEMSIG, zatem pa predstavili še nekaj izstopajočih dogodkov preteklega tedna: sklepni koncert cikla Grajske harmonije na gradu Kromberk, 3. koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija za cikel Mozartine, magistrski koncert zborovske dirigentke Klare Maljuga, petkov koncert cikla Zborovski pevci za zborovske pevce, gostovanje Madžarskega narodnega filharmoničnega orkestra v Mariboru ter Donizettijevo Lucio di Lammermoor v graški operni hiši.

Ob koncu oddaje bomo napovedali še začetek 34. Slovenskih glasbenih dnevov in koncert samospevov ob 80-letnici skladatelja Alojza Ajdiča.