Aktualno

Ars teatralis – Literarni večer z Dušanom Jelinčičem

V sredo, 20. februarja ob 20.30, Mala dvorana SSG Trst

Dušan Jelinčič

foto: Alen Jelen

Radio Slovenija 3. program
Slovensko stalno gledališče
Radio Trst A

pripravljajo in vabijo

Ars teatralis 

Literarni večer z Dušanom Jelinčičem  


v sredo, 20. februarja ob 20.30
Mala dvorana SSG Trst

Aleksander od kresnic – monolog
sledi: pogovor z avtorjem (vodi Neva Zaghet)

bereta: Tina Gunzek in Danijel Malalan
povezovalka: Tamara Stanese
glasba in zvočni efekti: Darja Hlavka Godina

Po čarobnem vzdušju, ki ga je ustvaril prvi literarni večer v družbi zamejskih pesnikov, bodo Slovensko stalno gledališče, Radio Slovenija 3. program in Radio Trst A soustvarili drugo srečanje intimnega niza Ars teatralis, ki si ga je zamislil režiser Alen Jelen. V sredo, 20. februarja ob 20.30 bo na sporedu večer z besedo priznanega, plodovitega in vsestranskega književnika, novinarja, prevajalca, časnikarja in alpinista Dušana Jelinčiča, na katerem bosta igralca Tina Gunzek in Danijel Malalan podala njegov monolog Aleksander od kresnic.
“Z monologom Aleksander od kresnic je Jelinčič čisto zares vstopil v svet dramatike. S spletanjem vsebine s stilom in tekočim jezikom je ustvaril dramo, ki bralca ponese v skrivnostni svet mistike in hrepenenja.”- je zapisala v Književnih listih Nina Jurinčič. Da bi ta skrivnostni svet postal še bolj sugestiven, bo za glasbo in zvočne efekte poskrbela Darja Hlavka Godina.
V nadaljevanju večera, se bo prof. Neva Zaghet po bralni uprizoritvi pogovarjala z gostom Dušanom Jelinčičem. Večer bo povezovala Tamara Stanese. Radio Slovenija in Radio Trsta A bosta literarni večer posnela.

Več na: Teater SSG