Sodelovanje radia Trst A, slovenskega programa ORF v Celovcu in programa Ars bo namenjeno delovanju slovenskih glasbenih šol v zamejstvu. Slovenski tečaji instrumentov so razvejeni po vsem področju Furlanije ? Julijske krajine, na katerem je naseljeno slovensko prebivalstvo. Najdaljšo tradicijo ima Glasbena matica, ki deluje v Trstu že 110 let, njene podružnice pa so tudi v Gorici, Benečiji in Kanalski dolini. Zelo bogato glasbeno dejavnost ima tudi Center za glasbeno vzgojo Emila Komela v Gorici. Financiranje in delovanje slovenske glasbene šole na Koroškem se je v zadnjih letih načelno uredilo in se vključilo v nemško Koroško glasbeno šolo (Landesmusikschulwerk). So pa na Koroškem izgubili veliko učnih enot in zdaj se trudijo, da bi sodelovali vsaj z nekaterimi.

Najdaljšo tradicijo ima Glasbena matica, ki deluje v Trstu že 110 let, njene podružnice pa so tudi v Gorici, Benečiji in Kanalski dolini

Sodelovanje radia Trst A, slovenskega programa ORF v Celovcu in programa Ars bo namenjeno delovanju slovenskih glasbenih šol v zamejstvu. Slovenski tečaji instrumentov so razvejeni po vsem področju Furlanije – Julijske krajine, na katerem je naseljeno slovensko prebivalstvo.  Najdaljšo tradicijo ima Glasbena matica, ki deluje v Trstu že 110 let, njene podružnice pa so tudi v Gorici, Benečiji in Kanalski dolini. Zelo bogato glasbeno dejavnost ima tudi Center za glasbeno vzgojo Emila Komela v Gorici. Financiranje in delovanje slovenske glasbene šole na Koroškem se je v zadnjih letih načelno uredilo in se vključilo v  nemško Koroško glasbeno šolo (Landesmusikschulwerk). So pa na Koroškem izgubili veliko učnih enot in zdaj se trudijo, da bi sodelovali vsaj z nekaterimi.

ARS