Jaka Mihelač je študent solopetja na Akademiji za glasbo Ljubljana v razredu Matjaža Robavsa. Glasbeno izobraževanje je začel kot kitarist na Glasbeni šoli Vrhnika, nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer je maturiral, diplomiral pa je na ljubljanski Akademiji za glasbo. Od leta 2014 je bil učenec solopetja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu Edite Garčević Koželj.
Je prejemnik številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih (Hans Gabor Belvedere, SNG Maribor, Ferrucio Tagliavini, Kammeroper Schloss Rheinsberg, TEMSIG, mednarodni tekmovanji v Beogradu ter v Herceg Noviju, Oper Oder-Spree). Leta 2018 je debitiral v SNG Opera in balet Ljubljana kot princ Yamadori v Puccinijevi Madami Butterfly, bil pa je še knez Ottokar v Čarostrelcu C. M. von Webra, del scenske postavitve Carmine Burane C. Orffa, Lovro v operi Deseti brat A. Makovca, Iztok v operi Pod svobodnim soncem T. Kobeta in Andrej v operi V imenu Ljubezni L. Firšta. Kot solist je nastopal z orkestrom Berlinske državne kapele, z orkestrom Prometheus Ensemble, z orkestroma SNG Opera in balet Ljubljana in SNG Opera in balet Maribor, Orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom Radiatelevizije Srbija, z Brandenburškim državnim orkestrom, z orkestrom Akademije za glasbo Ljubljana ter orkestrom Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani.
Za izjemne uspehe na umetniškem področju mu je Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana podelil Škerjančevo nagrado, Akademija za glasbo pa Študentsko Prešernovo nagrado.

Vesna Volk