Arsov art atelje

Violončelist Igor Mitrović

Igor Mitrović je prvi violončelist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, solist z orkestri, član ansambla za sodobno komorno glasbo MD7 in profesor na Deželnem glasbenem koservatoriju v Celovcu.

img_9276
Flavtist Matej Zupan in violončelist Igor Mitrović, Koncertni atelje DSS, 16.10.2017
foto: www.dss.si

Violončelist Igor MitrovićV Arsovem art ateljeju bomo predstavili violončelista Igorja Mitrovića, solista Simfoničnega orkestra RTV Slovenija od leta 1994. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je diplomiral pri Milošu Mlejniku, študij violončela in komorne igre je nadaljeval v Baslu.

Kot solist z orkestrom je izvedel Variacije na rokokojsko temo v A-duru P. I. Čajkovskega in številna dela 20. stoletja, kot so Sinfonia concertante v E za violončelo in orkester, op. 125, Sergeja Prokofjeva in Concerto grosso št. 2 Alfreda Schnittkeja in Variacije na Haydnovo temo Edisona V. Denisova. Igor Mitrović je reden gost različnih komornih ansamblov in festivalov, kot je Festival Slowind, sodeluje v ansamblu za sodobno komorno glasbo MD7, s katerim je izvedel že vrsto najnovejših del slovenskih skladateljev, svoje umetniško poustvarjanje pa dopolnjuje s pedagoškim delom na Deželnem glasbenem konservatoriju v Celovcu.

V oddaji, ki jo je pripravila in uredila Tjaša Krajnc, poslušajte tudi daljši pogovor z violončelistom Igorjem Mitrovićem, ki je nastal junija 1994, ob 20-letnici njegovega delovanja v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija.