Kitarist in skladatelj Timotej Kosovinc je študiral kitaro in kompozicijo na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Veliko nastopa kot interpret svojih del, s katerimi želi doseči vse ljudi. Ob 70 letnici Glasbene šole Moste Polje je 25.9.2018 nastopil na slavnostnem koncertu, ob tej priložnosti je v pogovoru z Anamarijo Štukelj Cusma spregovoril o svoji umetniški poti. Kot gost se mu je v oddaji pridružil tudi violinist Nikola Pajanović, prejemnik druge nagrade letošnjega mednarodnega tekmovanja Evrovizijski mladi glasbenik.Skupaj sta v živo izvedla Kosovinčevo Cavatino v priredbi za violino in kitaro.

"Mojstrovine klasične glasbe dosegajo vse ljudi, ne glede na njihovo glasbeno predznanje in nadarjenost. To si želim doseči tudi s svojo glasbo."

Ob 70 letnici Glasbene šole Moste Polje bo nocoj ob 19h v dvorani za kulturne prireditve v Centru Zalog nastopil kitarist in skladatelj Timotej Kosovinc. Na koncertu bo izvajal svoja dela, več o svoji umetniški poti in ustvarjanju pa bo povedal v oddaji Slovenski solisti. Tokrat v živo na programu v pogovoru z Anamarijo Štukelj Cusma. Gost v oddaji bo tudi violinist Nikola Pajanović, prejemnik druge nagrade letošnjega mednarodnega tekmovanja Evrovizijski mladi glasbenik.

 

Anamarija Štukelj Cusma