Posnetek pogovora z Markom Letonjo, s katerim se je v prostorih Slovenske filharmonije pogovarjal Mihael Kozjek, je nastal nekaj dni pred koncertom ob odprtju sezone Slovenske filharmonije. Beseda je tekla o njegovih občutkih ob ponovnem sodelovanju z Orkestrom Slovenske filharmonije, programu koncerta (R. Strauss, G. Ligeti in H. Berlioz), dirigentovih zamislih o oblikovanju koncertnih sporedov, njegovih angažmajih s filharmoničnim orkestrom iz Strasbourga, Bremenskimi filharmoniki in Tasmanskim simfonični orkestrom ter o številnih obveznostih, ki Marka Letonjo čakajo v prihajajočih mesecih.

Drevi ob 20.00 / Orkester bo vodil dirigent Marko Letonja

Slovenska filharmonija novo sezono začenja s posebnim koncertnim večerom. Za to priložnost je v goste povabila našega eminentnega, svetovno priznanega dirigenta Marka Letonjo. Orkester Slovenske filharmonije bo pod njegovim vodstvom izvedel tri dela simfonične zakladnice, ki ponujajo izvajalcem mogočno širino glasbenega izraza.

Na sporedu bodo: simfonična pesnitev Also sprach Zarathustra/ Tako je govoril Zaratustra Richarda Straussa, Atmosfere Györgya Ligetija in Fantastična simfonija Hector ja Berlioza.

Anuša Volovšek