V oddaji prisluhnite delom skladatelja mlajše generacije Tilna Lebarja, ki je iz saksofona maturiral na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, dodiplomski študij pa je končal na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. S kompozicijo se je začel ukvarjati kot samouk pri 14-ih letih, od leta 2016 pa se redno izobražuje pri profesorju Urošu Rojku.
Je član Studia za sodobno glasbo, pa tudi ustanovitelj Ansambla Stére, ki se posveča sodobni umetniški glasbi. Njegova skladba Trop za trio saksofonov je leta doživela krstno izvedbo na festivalu ISCM Svetovni glasbeni dnevi v Sloveniji, leto pozneje pa je sodeloval z Eksperimentalnim studiem jugozahodnonemškega radia iz Freiburga in premierno izvedel svojo skladbo Bit za trio saksofonov in živo elektroniko. Skladba ”Cathexis II” za klarinet, violončelo in električni šeststrunski monokord, ki jo je posvetil ansamblu Asamisimasa iz Osla, je bila premierno izvedena na festivalu sodobne umetniške glasbe Leicht über Linzv Avstriji, leta 2016 pa sta nastali tudi deli Móno … za harfo in kontrabas ter ”Besetzung/Cathexis”za klarinet in akustični šeststrunski monokord.

Tokrat boste lahko prisluhnili delom:
Cathexis II
Ekyo Kihikire
Trop
Mono …
Samogovor prekletega

S kompozicijo se je začel ukvarjati kot samouk pri 14-ih letih, od leta 2016 pa se redno izobražuje pri profesorju Urošu Rojku

V oddaji prisluhnite delom skladatelja mlajše generacije Tilna Lebarja, ki je iz saksofona maturiral na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, dodiplomski študij pa je končal na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. S kompozicijo se je začel ukvarjati kot samouk pri 14-ih letih, od leta 2016 pa se redno izobražuje pri profesorju Urošu Rojku.
Je član Studia za sodobno glasbo, pa tudi ustanovitelj Ansambla Stére, ki se posveča sodobni umetniški glasbi. Njegova skladba Trop za trio saksofonov je leta doživela krstno izvedbo na festivalu ISCM Svetovni glasbeni dnevi v Sloveniji, leto pozneje pa je sodeloval z Eksperimentalnim studiem jugozahodnonemškega radia iz Freiburga in premierno izvedel svojo skladbo Bit za trio saksofonov in živo elektroniko. Skladba ”Cathexis II” za klarinet, violončelo in električni šeststrunski monokord, ki jo je posvetil ansamblu Asamisimasa iz Osla, je bila premierno izvedena na festivalu sodobne umetniške glasbe Leicht über Linzv Avstriji, leta 2016 pa sta nastali tudi deli Móno … za harfo in kontrabas ter ”Besetzung/Cathexis”za klarinet in akustični šeststrunski monokord.

Tokrat boste lahko prisluhnili delom:
Cathexis II
Ekyo Kihikire
Trop
Mono …
Samogovor prekletega

Vesna Volk