Aktualno

Gostovanje EBU skupine Ars Acustica in nagrade Palma Ars Acustica v Ljubljani

EBU skupina Ars Acustica bo v Ljubljani izbrala prejemnika ali prejemnico nagrade Palma Ars Acustica - v finalu tudi slovenska predstavnica Nina Dragičević z delom Parallellax

4810086994_296e320268_b
foto: The Cookiemonster

Čez en teden se bo na našem radiu začelo gostovanje EBU skupine Ars Acustica. Ob predavanjih in zaprtih sestankih skupine, bomo tujim gostom, ekspertom za radiofonsko zvočno umetniško produkcijo, glasbenim urednikom, režiserjem, avtorjem z radijskih postaj iz vse Evrope predstavljali tudi domače umetnike in producente s področij zvočne umetnosti, elektroakustične in eksperimentalne glasbe. Za tuje goste in domače občinstvo bomo pripravili zvočno pot po Ljubljani.

Ekspertna skupina Ars Acustica zadnja leta podeljuje tudi nagrado Palma Ars Acustica, letošnji končni izbor in razglasitev nagrajenca pa se bosta prav tako zgodila v Ljubljani.  Od 31 predlogov sodelujočih radijskih postaj se je med 5 finalistov uvrstil tudi predlog programa Ars Radia Slovenija – delo Parallellax domače zvočne umetnice Nine Dragičević. Kompozicija je leta 2016 na zvočnm nosilcu izšla pri založbi Kamizdat, uvrstitev v sam vrh izbora za nagrado Palma Ars Acustica pa delu omogoča več predstavitev na radijskih postajah članic mednarodnega medijskega servisa EBU. V finalu najdemo še dela priznanih zvočnih umetnikov Christopha Esseive, Jana Jelineka, navezo Pinje Mustajoki ter Mille Pelkonen in Hanne Hartman. Končni izbor bo potekal naslednji teden, v soboto, ob zaključku gostovanja evroradijske skupine Ars Acustica na Radiu Slovenija.

Nagrado Palma Ars Acustica so do sedaj prejeli Arturas Bumšteinas, Alessandro Bosetti, Anna Raimondo in Alfredo Costa Monteiro.

Informacije o letošnji nagradi: PALMA ARS ACUSTICA

Več o nagradi: EURORADIO’S PALMA ARS ACUSTICA: MAKING SOUND INTO A FINE ART

Nina Dragičević v Arsovem art ateljeju: Zvočne umetnice v konstrukciji družbe