V oddaji Slovenski solisti bo danes zvenel saksofon, saj bomo v njej gostili Miho Rogino – prvega slovenskega saksofonista, ki je opravil sprejemni izpit na Nacionalnem pariškem konservatoriju, kjer je študiral v razredu Clauda Delangla. Danes je zaposlen kot profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo, hkrati pa tudi veliko potuje in zadnje čase nastopa predvsem na Japonskem kot član dua Kalypso (s svojo ženo pianistko Sae Lee). Poleg tega je že koncertiral tudi na velikih mednarodnih koncertnih odrih širom Evrope, Azije, Amerike in Afrike, kot solist je nastopil s številnimi orkestri, za svoje glasbeno ustvarjanje pa je prejel tudi mnoge nagrade - kar desetih jih je prejel na pomembnih mednarodnih tekmovanjih v Italiji, Nemčiji, Franciji, Španiji ter celo na Tajskem.

Poleg pogovora z glasbenikom, boste v oddaji lahko prisluhnili tudi delom Laube, Mantovanija, Yoshimatsuja in Hačaturjana, seveda v njegovi interpretaciji.

V oddaji Slovenski solisti bo danes zvenel saksofon, saj bomo v njej gostili Miho Rogino – prvega slovenskega saksofonista, ki je opravil sprejemni izpit na Nacionalnem pariškem konservatoriju, kjer je študiral v razredu Clauda Delangla. Danes je zaposlen kot profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo, hkrati pa tudi veliko potuje in zadnje čase nastopa predvsem na Japonskem kot član dua Kalypso (s svojo ženo pianistko Sae Lee). Poleg tega je že koncertiral tudi na velikih mednarodnih koncertnih odrih širom Evrope, Azije, Amerike in Afrike, kot solist je nastopil s številnimi orkestri, za svoje glasbeno ustvarjanje pa je prejel tudi mnoge nagrade – kar desetih jih je prejel na pomembnih mednarodnih tekmovanjih v Italiji, Nemčiji, Franciji, Španiji ter celo na Tajskem.

Poleg pogovora z glasbenikom, boste v oddaji lahko prisluhnili tudi delom Laube, Mantovanija, Yoshimatsuja in Hačaturjana, seveda v njegovi interpretaciji.

Vesna Volk