30.5.2018 visok jubilej, 80 let, praznuje trobentar Franc Korbar. Glasbi in trobenti je posvetil svoje življenje, z njima je prepotoval svet in na koncu pedagoške poti razvil tudi lastno tehniko igranja. Izdal je prvi slovenski učbenik za trobento, tri zbirke priredb ljudskih pesmi za trobila in vrsto zgoščenk. Kot skladatelj in aranžer se je veliko posvečal negovanju slovenskega ljudskega izročila. S Francem Korbarjem se je o njegovi življenjski in umetniški poti pogovarjala Anamarija Štukelj Cusma.

»Srečen in zadovoljen človek sem danes, umirjen, brez bolnih ambicij, ki sem jih kot mladenič imel polno. Danes ne morem živeti brez knjig, te so res čudovita stvar.«

Danes v oddaji vabimo k poslušanju ponovitve pogovora s trobentarjem Francem Korbarjem. Avtor prvega slovenskega učbenika za trobento in treh zbirk priredb ljudskih pesmi za trobila je posnel tudi vrsto zgoščenk, kot skladatelj in aranžer pa se je veliko posvečal predvsem negovanju slovenskega ljudskega izročila. O svoji življenjski in umetniški poti je pripovedoval v pogovoru z Anamarijo Štukelj Cusma.

Anamarija Štukelj Cusma