V Literarnem nokturnu boste slišali črtico Ivana Cankarja z naslovom Poset. Objavljena je bila v zbirki črtic in novel Moja njiva. Zbirko si je Cankar zamislil v letih pred prvo svetovno vojno, toda njenega izida ni dočakal. Objavljena je bila šele leta 1935 v Zbranih spisih, kot jih je uredil Izidor Cankar. Črtica Poset je nastala verjetno proti koncu leta 1910, ko jo je Cankar poslal v objavo Slovenskemu narodu ? tam so jo natisnili z ironičnim naslovom Idila.

Črtica Poset je nastala verjetno proti koncu leta 1910, ko jo je Cankar poslal v objavo Slovenskemu narodu - tam so jo natisnili z ironičnim naslovom Idila.

V Literarnem nokturnu boste slišali črtico Ivana Cankarja z naslovom Poset. Objavljena je bila v zbirki črtic in novel Moja njiva. Zbirko si je Cankar zamislil v letih pred prvo svetovno vojno, toda njenega izida ni dočakal. Objavljena je bila šele leta 1935 v Zbranih spisih, kot jih je uredil Izidor Cankar. Črtica Poset je nastala verjetno proti koncu leta 1910, ko jo je Cankar poslal v objavo Slovenskemu narodu – tam so jo natisnili z ironičnim naslovom Idila.

ARS