Marius von Mayenburg je dramo Mučenik napisal kot odziv na aktualne razprave o islamu. Njegova drama, ki so jo uprizorili v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, je bila izhodišče pogovora o vzgoji, provokacijah mladostnikov doma in v šoli, potencialnih psihopatoloških razsežnostih ekstremizma med mladimi in krotenju le-tega. Gostje okrogle mize so bili: režiser drame Mučenik Boris Kobal, generalni direktor Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana prof. dr. Bojan Zalar in mag. Gregor Celestina, profesor za vero in kulturo na Škofijski klasični gimnaziji. Pogovor je potekal v celjskem Muzeju novejše zgodovine, vodila pa ga je mag. Tina Kosi, upravnica SLG Celje.

O vzgoji, provokacijah mladostnikov doma in v šoli, potencialnih psihopatoloških razsežnostih ekstremizma med mladimi in krotenju le-tega.

Marius von Mayenburg je dramo Mučenik napisal kot odziv na aktualne razprave o islamu. Njegova drama, ki so jo uprizorili v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, je izhodišče pogovora o vzgoji, provokacijah mladostnikov doma in v šoli, potencialnih psihopatoloških razsežnostih ekstremizma med mladimi in krotenju le-tega. Gostje okrogle mize so bili: režiser drame Mučenik Boris Kobal, generalni direktor Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana prof. dr. Bojan Zalar in mag. Gregor Celestina, profesor za vero in kulturo na Škofijski klasični gimnaziji. Pogovor je potekal v celjskem Muzeju novejše zgodovine, vodila pa ga je mag. Tina Kosi, upravnica SLG Celje.

Alen Jelen