Akustična elektronika

Aphex Twin in The Beatles v instrumentalni obravnavi ansambla Alarm Will Sound in glasba Thomasa Meadowcrofta v izvedbi kvarteta Yarn/Wire.

Alarm Will Sound
foto: wikimedia.org

V zadnji letošnji oddaji bomo poslušali, kako se lahko v igro ansambla preslika elektronska glasba – tehnike elektroakustične glasbe in zvočnost plesne elektronike. Zavrteli si  bomo izbor skladb Aphex Twina, enega bistvenih ustvarjalcev elektronske glasbe zadnjih desetletij, ki so se ga člani Alarm Will Sound že pred leti odločili preobraziti v sijajno komorno glasbo, pozneje pa so postopek ponovili še na nekaj primerih, tudi s priredbo Revolution 9 z zadnjega albuma Beatlov. Poslušali bomo posnetke koncerta Alarm Will Sound s krakowskega festivala Sacrum Profanum, posnetke iz septembra leta 2013, ob tem pa prvo evropsko izvedbo eklektične, ritmične glasbe skladbe Thomasa Meadowcrofta v izvedbi kvarteta Yarn/Wire – posnetek z letošnjega glasgowskega festivala Tectonics.

Glasbeni izbor:

Venetian Snares: Li2CO3 (ar. Caleb Burhans) / Alarm Will Sound

Aphex Twin: Fingerbib  (ar. Jonathan Newman) / Alarm Will Sound

Thomas Meadowcroft: Walkman Antiquarian / Yarn/Wire

Aphex Twin: Kesson Daslef (ar. Miles Brown), Jynweythek Ylow (ar. John Orfe), Cock/Ver 10 (ar. Stefan Freund)/ Alarm Will Sound

The Beatles: Revolution 9 (ar. Matt Marks)  / Alarm Will Sound

Aphex Twin: Omgyjya Switch (ar. Evan Hause)  / Alarm Will Sound