Nagrajene kratke zgodbe tradicionalnega natečaja programa Ars

V prvih dneh decembra prisluhnite letošnjim nagrajenim kratkim zgodbam v oddajah Literarni nokturno, vsak večer ob 23.50.

Poleti je na Radiu Slovenija potekal tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Strokovna žirija v sestavi Vida Curk, Leonora Flis in Zoran Knežević je izbrala pet zgodb za odkup, tri pa je nagradila. Tako bodo od petka 1. 12. do nedelje 3. 12. na 1. in 3. programu v oddaji Literarni nokturno (ob 23.05 na 1. programu in ob 23.50 na 3. programu – programu Ars) na sporedu zgodbe Filomena Alenke Vesenjak (3. nagrada), Periferno Mirane Likar Bajželj (2. nagrada) in V zraku Anje Pirnat (2. nagrada).

Dostopne pa so tudi vse doslej najviše nagrajene zgodbe. Ob petindvajsetletnici natečaja je namreč pri založbi LUD Literatura izšla knjiga s naslovom Valovi kratkih zgodb, ki je letos doživela tudi ponatis. Vse zgodbe, zbrane v knjigi, pa imajo tudi svojo zvočno podobo, ki ji lahko prisluhnete prek Arsove spletne strani, prav tako pod kategorijo Valovi kratkih zgodb (//ars.rtvslo.si/valovi-kratkih-zgodb/).Vabljeni k poslušanju.