Upokojeni policist Sašo Šraj je deloval kot komandir policijske enote v Horjuli in med vojno za Slovenijo kot operativni miličnik na postaji Vič. Doma je iz Vrhnike in svojo hišo si je zdragil le streljaj daleč od nekdanjih vojašnic JLA, iz katerih so tanki krenili na svojo razdiralno pot proti Brniku. Na njegovo še ne vseljeno hišo so potem namestili velike in močne zvočnike ter z njih predvajali program našega radia in pozive vojakom, naj se predajo... Avtor oddaje je IVan Merljak.

Sprva je bil na postaji Vič v Ljubljani, nato komandir oddelka milice Horjul. Tik pred vojno pa je bil spet poklican na Vič kot član ene od štirih operativnih dvojic na postaji milice.

Sašo Šraj je policist upokojenec na Vrhniki. Sprva je bil na postaji Vič v Ljubljani, nato komandir oddelka milice Horjul. Tik pred vojno pa je bil spet poklican na Vič kot član ene od štirih operativnih dvojic na postaji milice. Pogovarjali smo se na njegovem domu na Vrhniki, le streljaj od nekdanjih hangarjev s tanki JLA. Z njegove tedaj nove in še ne povsem dokončane hiše so hrumeli zvočniki z našim radijskim programom ter s pozivi vojakom JLA, naj se predajo.

Ivan Merljak