Sopranistka Nika Gorič: koncertna pevka

2. oddaja: glasba Franza Schuberta, Richarda Straussa in Gustava Mahlerja

Nika Gorič in Komorni ansambel Festivala Maribor, dirigent Nicolas Altstaedt, dvorana Union september 2016, (foto; Dejan Bulut)
foto: www.festivalmaribor.si

 

Tokrat bomo predstavili sopranistko Niko Gorič kot koncertno pevko v samospevih in simfoničnem stavku z orkestrom.

Nika Gorič se je mednarodno uveljavila z izjemnimi študijskimi uspehi in izvrstnimi opernimi ter koncertnimi nastopi. Na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu je leta 2015 z najvišjo možno oceno – 100 – končala magisterij, nato je nadaljevala študij opernega petja in julija 2017 z najvišjimi ocenami končala še umetniški doktorat pri profesorici Lillian Watson ter prejela posebno nagrado za odličnost.

Aprila 2017 je izvedla recital samospevov s pianistom Jonathanom Wareom v ugledni koncertni dvorani Wigmore v Londonu in predstavila samospeve Franza Schuberta, Roberta Schumanna in Richarda Straussa, izmed katerih bomo poslušali dva Schubertova in tri Straussove samospeve. Niko Gorič bomo poslušali še v izvajanju 4. stavka Simfonije št. 4 v G-duru Gustava Mahlerja, ki ga je izvedla s Komornim ansamblom Festivala Maribor, septembra 2016. V oddaji, ki jo je pripravila glasbena urednica Tjaša Krajnc, bo sopranistka spregovorila o samospevih in koncertnem izvajanju.