Violist Mile Kosi in harfistka Ruda Ravnik – Kosi

Ruda Ravnik – Kosi
foto: RTVS

V Arsovih spominčicah predstavljamo skladbe z violistom Miletom Kosijem in harfistko Rudo Ravnik Kosi. Mile Kosi je postal violist Simfoničnega orkestra RTV Ljubljana v letu 1963/1964, do sezone 1980/1981 je bil solist orkestra in vodja viol. Sodeloval je tudi v Ansamblu Slavko Osterc, ki se je posvečal izvajanju sodobne in slovenske glasbe. V njegovi izvedbi bomo najprej predvajali posnetek Koncerta za violo in orkester Johanna Christiana Bacha.

Harfistka Ruda Ravnik – Kosi je bila članica Simfoničnega orkestra RTV Slovenija od sezone 1964/65 do sezone 1997/98. V orkestru je igrala 34 let, vmes pa se je leto in pol kot štipendistka francoske vlade specializirala v igranju na harfo v Parizu. Prva je izvedla vrsto skladb za harfo slovenskih skladateljev. Od leta 1969 do 1982 je bila članica in solistka ansambla za sodobno glasbo ”Slavko Osterc”. Kot solistka bo izvedla Koncert za harfo in velik orkester Alojza Srebotnjak.

Zakonca Ruda Ravnik – Kosi in Mile Kosi sta z oboistom Božom Rogeljo posnela še Tri miniature za oboo, violo in harfo Milana Ferleža. Oddajo, ki jo je pripravila Tjaša Krajnc, bomo ponovili v četrtek, 24. avgusta ob 5.05.