Aktualno

Ples v Piranu

dsc_0483
foto: Martin Bobič

Siniša Bukinac, plesalec in koreograf iz Ljubljane, od leta 2006 vodi sekcijo redne plesne dejavnosti v Art dance studiu Portorož.  S kulturno promocijskim projektom Zapleši v Piranu na valovih Radia ARS, ki ga podpira občina Piran, želi povezovati mesto in domačine z ljudmi, ki pridejo tja na oddih ter povabiti  zveste poslušalce radia ARS, da se jim v poletnih dneh pridružijo, saj bodo v Piranu izbran radijski program lahko tudi videli.

Inštalacijo radijskih valov in plesa je poimenoval vidno neslišnega ali tuning silence. Gre za posebno obliko podajanja plesne umetnosti gledalcem, ki lahko izberejo med plesom v tišini ali z glasbo, ki bo predvajana na frekvencah 96,1 in 98,1 MHz UKV stereo. Gledalci  si lahko glasbo sami predvajajo s pomočjo majhnega radijskega sprejemnika, ali pa se zatečejo v najbližji lokal, od koder lahko ob glasbi spremljajo nastop na Tartinijevem trgu v Piranu.

Bukinac pravi, da gre za »eksperiment, ki bi moral postati interaktiven, za sodelavce pa si želi prav vas, dragi poslušalke in poslušalci«.

 

Ples na Tartinijevem trgu v Piranu v živo spremljate:

četrtek, 10.8. ob 20.00

torek, 15.8. ob cca 9.25

sobota, 19.8. ob cca 9.50

sreda, 23.8. ob 19.30