Opera Rodelinda je sedma po vrsti, ki jo je Händel napisal za Kraljevo akademijo za glasbo v Londonu. Posebnost te Händlove opere se kaže v razumljivi in jasni zgodbi, ki sicer v tistem času ni bila pravilo, pač pa prej izjema. Na nepretrgano povezanost vsebine vplivajo tudi verodostojni liki in glasba, ki se nenehno prilagaja dramatičnosti zgodbe. Opera poleg ženske zvestobe obravnava še teme iz politike in zgodovine. Moralna načela so gonilna sila te Händlove opere. Ne smemo pozabiti, da je Rodelinda v prvi vrsti ženska in šele nato kraljica.
V glavnih vlogah nastopajo: Lucy Crowe v naslovni vlogi, Bejun Mehta kot Bertarido, Jeremy Ovenden kot Grimoaldo, Lawrence Zazzo kot Unulfo in Umberto Chiummo kot Garibaldo. Zbor in orkester Kraljeve opere v Madridu je vodil Ivor Bolton.

posnetek iz Madrida

»Rodelinda« je je sedma po vrsti, ki jo je Händel napisal za Kraljevo akademijo za glasbo v Londonu. Posebnost te Händlove opere se kaže v razumljivi in jasni zgodbi, ki sicer v tistem času ni bila pravilo, pač pa prej izjema. Na nepretrgano povezanost vsebine vplivajo tudi verodostojni liki in glasba, ki se nenehno prilagaja dramatičnosti zgodbe. Opera poleg ženske zvestobe obravnava še teme iz politike in zgodovine. Moralna načela so gonilna sila te Händlove opere. Ne smemo pozabiti, da je Rodelinda v prvi vrsti ženska in šele nato kraljica.

V glavnih vlogah nastopajo: Lucy Crowe v naslovni vlogi, Bejun Mehta kot Bertarido, Jeremy Ovenden kot Grimoaldo, Lawrence Zazzo kot Unulfo  in Umberto Chiummo kot Garibaldo. Zbor in orkester Kraljeve opere v Madridu je vodil Ivor Bolton.

 

Dejan Juravić