V oddaji bomo tokrat gostili klarinetista Jožeta Kotarja, ki je dvanajst let deloval kot solo klarinetist v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije, trenutno pa je redni profesor klarineta na ljubljanski Akademiji za glasbo in solo klarinetist v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija.
Kot solist, komorni glasbenik in član različnih komornih sestavov nastopa doma in v tujini, vodi seminarje za klarinet in komorno igro ter sodeluje v žirijah mednarodnih tekmovanj. Posnel je vrsto zgoščenk, je član, soustanovitelj in umetniški vodja Slovenskega orkestra klarinetov in Slovenskega seksteta klarinetov ter član Pihalnega kvinteta Ariart, Pihalnega tria Slovenske filharmonije in Ansambla za sodobno glasbo MD7, poleg tega pa od leta 2007 deluje tudi kot dirigent in umetniški vodja Delavske godbe Trbovlje.

V oddaji prisluhnite skladbam:
Igor Dekleva: Solo por la nuit
Pavel Mihelčič: Črni vran nad barjem za sekstet klarinetov in nekaj predmetov
Jean Francaix: Dvojni koncert za flavto, klarinet in orkester, odlomek
Carl Maria von Weber: Kvintet za godalni kvartet in klarinet, odlomek
Vitja Avsec: Koncertantni utrip
Gerald Finzi: Koncert za klarinet in orkester v c-molu, op.31, odlomek

"Veliko srečo imam, da lahko igram v simfoničnem orkestru. To sem si želel od mladih nog."

V oddaji Slovenski solisti vas vabimo k poslušanju pogovora s klarinetistom Jožetom Kotarjem. Dvanajst let je bil solo klarinetist v Orkestru Slovenske filharmonije, danes pa je redni profesor klarineta na ljubljanski Akademiji za glasbo in solo klarinetist v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Kot solist, komorni glasbenik in član različnih komornih sestavov nastopa doma in v tujini, vodi seminarje za klarinet in komorno igro ter sodeluje v žirijah mednarodnih tekmovanj. Z umetnikom se je pred tremi leti pogovarjala Vesna Volk.

Vesna Volk