Pianistka Rebeka Dobravec

Rebeka Dobravec
foto: GML

Tokrat v oddaji prisluhnite posnetku koncerta iz cikla Ob klavirju Glasbene mladine ljubljanske, na katerem je novembra lani nastopila Rebeka Dobravec in nanj uvrstila eno povsem novo in eno precej uveljavljeno delo. V njeni interpretaciji bomo namreč slišali Fantazijo Eve Ostanek, ki jo je na tem koncertu Rebeka Dobravec prvič predstavila občinstvu in Šest klavirskih skladb op.118 Johannesa Brahmsa.

Rebeka Dobravec se je rodila leta 2000. Od malega je rasla z ljubeznijo do glasbe, ki sta ji jo s poslušanjem del velikanov klasične glasbe privzgojila starša. V glasbeno šolo se je, zaradi pomanjkanja volje do resnega dela, vpisala pozno,šele z 9 leti, k prof. Evi Kozlevčar, ki je v njej prebudila gorečo željo do muziciranja in predanega dela. Nižjo glasbeno šolo je zaključila v petih letih in se vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana v razred prof. Tadeja Horvata. Redno nastopa (več kot 70 nastopov doma in v tujini) ter se udeležuje različnih državnih in mednarodnih tekmovanj (9), kjer dosega spodbudne rezultate (to so vedno srebrna ali zlata priznanja v svojih kategorijah: 2015 Povoletto zlata plaketa in druga nagrada, TEMSIG srebrna plaketa, 2014 Povoletto zlata plaketa, mednarodno tekmovanje Ivan Rijavec srebrna plaketa idr.). Svoje znanje nadgrajuje pri mednarodno priznanih profesorjih, kot so Simon Trpčeski, Konstanitn Bogino, Lovro Pogorelić, Hari Gusek idr.
Zdaj je dijakinja 3. letnika Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in 2. letnika Gimnazije Vič. Oba programa opravlja z odliko, ljubezen do glasbe se v njej intenzivno razvija in z glasbo se želi ukvarjati tudi v prihodnosti.