Festival Seviqc Brežice 2016 – Quadriga consort: Songs and Tunes from the Isles

Quadriga Consort
foto: bludenz

Vabimo vas k spremljanju koncerta Konsorta Quadriga, ki smo ga posneli 17. avgusta v nekdanjem cistercijanskem samostanu v Kostanjevici na Krki v okviru Festivala SEVIQC Brežice.

»Podiramo slogovne meje, tako da pozabite, da so glasbeni žanri sploh kdaj obstajali!« Tako pravijo člani ansambla, ki se že od svoje ustanovitve naprej uveljavlja s tem, da igra glasbo, ki se je ne da kategorizirati ne kot »staro glasbo« ne kot »klasično glasbo« ne kot »pop«. Že s svojim prvim programom Ground je presenetil občinstvo z brezkompromisnimi interpretacijami.

Premore torej edinstven pristop k stari glasbi, nocoj pa bomo slišali program njegovih najljubših ljudskih pesmi in napevov britanskega otočja, prirejenih za glas Ulrike Tropper, kljunasto  flavto, violo, basovsko violo da gamba, čembalo in tolkala. Nanje bodo zaigrali Angelika Huemer, Karin Silldorff, Dominika Teufel, Philipp Comploi, Laurenz Schiffermüller in Nikolaus Newerkla – ustanovitelj ansambla, ki bo tudi zapel, sicer pa je prav on avtor priredb.