Tretje uho

Cello Loop

Nemški čelist Stephan Schrader se poleg strogo klasične glasbe ukvarja tudi z drugimi žanri. Rad uporablja elektronske efekte, kot so loop in sampler. Predvajali bomo delček plošče Cello Loop.

Tretje uho

Brad Mehldau & Pat Metheny

Leta 2006 sta posnela ploščo kitarist Pat Metheny in pianist Brad Mehldau. Poimenovala sta jo preprosto “Metheny/Mehldau”. Predstavljamo.

Tretje uho

Funkognito – SiTi Teater

Pred nocojšnjim koncertom Big Banda RTV Slovenija v SiTi Teatru v BTC v Ljubljani, ob 20.00, bomo v studiu programa ARS gostili tri glavne akterje: pevko Karin Zemljič, komponista in pozavnista Matjaža Mikuletiča in saksofonista ter dirigenta Tadeja Tomšiča. Z njimi se bo pogovarjal urednik za jazz Hugo Šekoranja.

Tretje uho

Niggel Kennedy – Novi štirje letni časi 2. del

Britanski violinist Nigel Kennedy je Vivaldijeve Štiri letne čase v originalni izvedbi posnel že leta 1989. Plošča je našla pot že do treh milijonov kupcev in sodi med najbolj prodajane plošče klasične glasbe. Pred občinstvom je ta program odigral že vsaj več stokrat. Želel pa je v Vivaldijevo glasbo vnesti tudi svoje videnje, kar je […]

Tretje uho

Tommy Smith – Torah

Suita Torah je bila leta 1999 napisana za slovitega solista, saksofonista Joea Lovana in Scottish national Jazz Orchestra. Deset let kasneje jo je posnel njen avtor, škotski saksofonist in skladatelj, Tommy Smith. Gre za delo, navdahnjeno s sveto knjigo Torah, ki jo priznavajo tako islam kot judovska in krščanska vera.

Tretje uho

Sveta noč

Skladbica Sveta noč je postala že kar božična himna. Prevedena je v več kot 130 svetovnih jezikov. Kdaj je nastala, kdo jo je napisal in še kaj v tokratnem Tretjem ušesu.