Recital

Kvinteta za klarinet in godalni kvartet Wolfganga Amadeusa Mozarta in Johannesa Brahmsa

V tokratni oddaji Recital bomo predvajali kvinteta za klarinet in godalni kvartet Wolfganga Amadeusa Mozarta in Johannesa Brahmsa. Izvedli ju bodo: klarinetist Carlos Gustavo Duarte, violinist David Mata, violinistka Lavinia Moraru, violistka Marian Herrero in violončelist Javier Albarés. Glasbeniki so nastopili 30. januarja lani v kulturnem središču Teatro Monumental v Madridu.

Recital

Recital violončelista Miklosa Perenyja in pianista Denesa Varjona

30. julija lani je v Koncertni dvorani Verdo v Hitzackerju, v okviru Glasbenih dnevov v Hitzackerju, potekal recital violončelista Miklosa Perenyja in pianista Denesa Varjona. Glasbenika sta izvedla pester izbor del, med njimi dela Zoltana Kodalyja, Johannesa Brahmsa, Leoša Janačka, Sandorja Veressa in Bohuslava Martinuja.

Recital

Recital violinista Alexandruja Tomescuja

V tokratni oddaji Recital bomo predvajali posnetek nastopa violinista Alexandruja Tomescuja, ki je 20. julija lani nastopil v Koncertni dvorani Romunskega Athenaeuma v Bukarešti in izvedel dve skladbi, Sonato za violino, op. 117 Bele Bartoka in Partito za violino št. 2 v d-molu Johanna Sebastiana Bacha.

Recital

Recital violončelistke Marie-Elisabeth Hecker in pianista Michaila Lifitsa

V Avditoriju Paua Casalsa v katalonskem mestu El Vendrell sta 16. julija lani nastopila violončelistka Marie-Elisabeth Hecker in pianist Michail Lifits. Izvedla sta Sonato za violončelo in klavir št. 3 v g-molu BWV 1029 Johanna Sebastiana Bacha, Italijansko suito Igorja Stravinskega ter Sonato za violončelo in klavir št. 1 v e-molu, op. 38 Johannesa Brahsa.

Recital

Koncert komorne glasbe Dmitrija Šostakoviča

3. oktobra lani je v Sofiji, prestolnici Bolgarije, potekal koncert violinista Dimitarja Burova, violončelista Atanasa Krasteva in pianista Lyudmila Angelova, ki so izvedli večer komorne glasbe Dmitrija Šostakoviča. V oddaji Recital bomo predvajali tri Šostakovičeve skladbe, Klavirski trio št, 1 v c-molu, op. 8, Sonato za violino in klavir v G-duru, op. 134 in Sonato […]

Recital

Recital Nikolaja Luganskega

V tokratni oddaji bomo predvajali posnetke s koncerta pianista Nikolaja Luganskega. Nastopil je 8. avgusta lani v Koncertni dvorani v katalonskem mestu Torroella de Montgrí. V njegovi interpretaciji bomo slišali Preludij, fugo in variacije, op. 18 Césarja Francka, Štiri impromptuje D 935 Franza Schuberta in šest skladb iz cikla Letni časi, op. 37a Petra Iljiča […]