Nove glasbene generacije

United together

Nove glasbene generacije danes namenjamo mladim evropskim simfonikom. Natančneje dvema orkestroma, ki sta januarja letos nastopila v veliki dvorani Glasbene šole Velenje. To sta bila Deželni mladinski pihalni orkester Štajerske in orkester European Spirit of Youth Orchestra, ki sta v sklopu projekta United together združila moči.

Nove glasbene generacije

KompoNISITI

Oddaja Nove glasbene generacije bo minila ob poslušanju glasbenih novosti, ki so jih na januarskem koncertu KompoNISTI predstavili študenti ljubljanske glasbene akademije. Zazvenela bodo dela, ki so jih ustvarili Gašper Livk, Ingrid Mačus, Tilen Lebar in Barbara Grahor.

Nove glasbene generacije

Glasbena pravljica Grdi raček

Ob začetku novega šolskega leta vam v poslušanje ponujamo glasbeno pravljico Grdi raček, ki jo je napisal Hans Christian Andersen, uglasbila pa jo je slovenska skladateljica Nina Šenk. Prisluhnili ji bomo  v izvedbi Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije in pripovedovalke Lucije Ćirović. “Čeprav je pravljica namenjena predvsem mlajšemu občinstvu, lahko tako v zgradbi kot v glasbi […]

Nove glasbene generacije

Koncert študentov oddelka za sakralno glasbo UL AG

Te Nove glasbene generacije bo zapolnil koncert študentov oddelka za sakralno glasbo ljubljanske glasbene akademije. Oddajo v celoti posvečamo mladim orglavcem, ki so se predstavili pod mentorstvom Maria Perestegija in Maksa Strmčnika. Posnetki so nastali na koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma konec maja letos.

Nove glasbene generacije

Laura Felicijan in Ajda Antolovič

Nove glasbene generacije tokrat zaznamujeta dve glasbenici. Flavtistka Laura Felicijan in saksofonistka Ajda Antolovič sta nastopili na 13. koncertu mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi aprila letos. Oddajo, ki jo je pripravila Tamara Koren, spremljajo posnetki, ki so takrat nastali v Viteški dvorani v Križankah.