Jazz session

Trio Rouge – EBU koncert

Kolegi z avstrijske ORF so nam v mednarodno izmenjavo ponudili koncert, ki so ga posneli junija lansko leto v dvorani Brucknerhaus v Linzu. Nastopil je Trio Rouge, ki ga sestavljajo italijanska pevka Lucilla Galeazzi, francoski tubist Michel Godard in njegov sonarodnjak, čelist Vincent Courtois. Predstavljamo.

Jazz session

Speak Easy – EBU koncert

Predvajali bomo koncert, ki nam ga je skozi mednarodno izmenjavo EBU (European Broadcasting Union) ponudil avstrijski ORF. Nastopila bo ekperimentalna elektronsko-akustična zasedba Speak Easy, ki jo sestavljajo Ute Wassermannm (glas), Phil Minton (glas), Thomas Lehn (analogni sintetizator) in Martin Blume (bobni, tolkala).

Jazz session

Tribute To Jan Johansson

Švedski pianist Jan Johansson (1931-1968) je eden najbolj eminentnih glasbenikov v zgodovini švedskega jazza. Žal je za posedicami prometne nesreče umrl, star komaj 37 let. S koncertom na festivalu Jazz Kaar v Estoniji se mu je poklonila skupina, ki jo vodi njegov rojak, pianist Jan Lundgren. V njej so zaigrali še Mattias Svensson (kontrabas), Johannes […]

Jazz session

EBU koncert

Predvajali bomo koncert, ki nam ga je skozi mrežu EBU ponusil Češki radio iz Prage. Nastopil bo kvartet, ki ga vodi trobentač Lukáš Oravec. V njem igrajo še pianist Piotr Wylezoł, basist Tomáš Baroš in bobnar Patryk Dobosz. Oddajo je pripravil Hugo Šekoranja.

Jazz session

Uday East West Fusion

V današnjem Jazz Sessionu bomo predstavili indijsko-češko zasedbo “Uday East West Fusion”. Vodi jo indijski tolkalec (tabla) Uday Ramdas Deshpande. Koncert nam je v mednarodno izmenjavo odstopil Češki Radio iz Prage, ki je skupino posnel v jazzovskem klubu Stara Pekarna v Brnu na Češkem.