Jazz session

EBU koncert

Predvajali bomo koncert, ki nam ga je skozi mrežu EBU ponusil Češki radio iz Prage. Nastopil bo kvartet, ki ga vodi trobentač Lukáš Oravec. V njem igrajo še pianist Piotr Wylezoł, basist Tomáš Baroš in bobnar Patryk Dobosz. Oddajo je pripravil Hugo Šekoranja.

Jazz session

Uday East West Fusion

V današnjem Jazz Sessionu bomo predstavili indijsko-češko zasedbo “Uday East West Fusion”. Vodi jo indijski tolkalec (tabla) Uday Ramdas Deshpande. Koncert nam je v mednarodno izmenjavo odstopil Češki Radio iz Prage, ki je skupino posnel v jazzovskem klubu Stara Pekarna v Brnu na Češkem.

Jazz session

Snarky Puppy – EBU koncert

Zasedbo Snarky Puppy je ameriška revija Downbeat leta 2015 izbrala za najboljšo skupino leta. Predvajali bomo koncert z letošnjega Pori jazz festivala na Finskem.

Jazz session

Nils Landgren

V okviru mednarodne izmenjave koncertnih posnetkov EBU (European Broadcasting Union) bomo predvajali koncert švedskega pozavnista Nilsa Landgrena. Landgren velja za enega najbolj uspešnih švedskih jazzovskih glasbenikov. V svoji bogati karieri je sodeloval s takšnimi mojstri, kot so Thad Jones, Herbie Hancock, Maceo Parker, Tomasz Stanko, Joe Sample in Esbjörn Svensson. Predstavljamo v sodelovanju s Severno […]

Jazz session

Euroradio Jazz Orchestra 2016

Predvajali bomo še drugi del koncerta Evroradisjkega jazzovskega orkestra, ki je bil oktobra v Glasgowu na Škotskem. Dirigiral je Tommy Smith, slovenski predstavnik v zasedbi je bil basist Miha Koren.