četrtek
17.00

Evald Flisar: Greh

Evald Flisar si je z romanom Greh zadal težko nalogo: kako pisati o incestu. Kako jo je opravil, izveste v oddaji.

Marko Trobevšek: Tisoč let mraka in luči

Trobevšek, ki je tudi odličen prevajalec sodobnega leposlovja, bo več o svoji kulturnozgodovinski knjigi, opremljeni z vrsto fotografij, povedal v oddaji.

Kristina Hočevar: Naval

Nova pesniška zbirka Kristine Hočevar je že na prvi pogled posebna.

Alma M. Sedlar: Žvižgači, mediji in korupcija

Pred kratkim je pri založbi UMCo izšla prva slovenska izvirna monografija o žvižgačih. Napisala jo je dr. Alma M. Sedlar; njen naslov je Žvižgači, mediji […]

Emily Dickinson: Ta svet ni konec

Leta 1988 je v zbirki Lirika izšel prvi izbor pesmi Emily Dickinson v slovenščini v prevodu Marta Ogna; pred kratkim pa je v zbirki Kondor […]

Simona Semenič: Me slišiš?

Njena besedila so bila prevedena v vrsto jezikov in uprizorjena na mnogih evropskih odrih. Letos je avtorica objavila svojo prvo in drugo knjigo.

Primož Čučnik: Ti na S

»Zelo dobro bi se počutil v čistem zvoku, a poezija je narejena iz besed in besede imajo pomen,« pravi Primož Čučnik ob svoji osmi samostojni knjigi poezije, Ti na S.

Marijan Dović: Prešeren po Prešernu

Kako je postal Prešeren Prešeren v našem imaginariju, bo povedal dr. Marijan Dović v oddaji Izšlo je, v pogovoru v živo danes ob 17.00.

Uroš Zupan: Sedeti v temi

V esejih piše o osebni izkušnji in se pogosto vrača v odmaknjene, že nekoliko pozabljene svetove mladostnih in tudi sodobnih subkultur.

Iztok Sitar: Zgodovina slovenskega stripa 1927 – 2017

Stripar in publicist Iztok Sitar je pred kratkim objavil kar dve knjigi: pri založbi /*cf zbirko kratkih esejev o družbeni kritiki in politični (ne)korektnosti v stripu z naslovom Kako je Jaka Racman postal fašist, pri založbi UMCo pa monografijo Zgodovina slovenskega stripa 1927–2017.