Goran Tenze - Novinar

Impregnacija “Neveljskega” mamuta

Letos mineva 80 let od odkritja oz. začetka odkopavanja ostankov okostja ledenodobnega mamuta pri Nevljah v okolici Kamnika.

Smeri sprememb projekta CHANGE

Sodelovanje sorodnih centrov iz sedmih evropskih držav, ki bodo iskali sistemske rešitve za nadaljevanje kariere raziskovalk pri nas in v partnerskih državah.

Zapostavljeni pozitivni vpliv migracij znanja v TMS Bistra

Na začetku meseca je Tehniški muzej Slovenije v Bistri sezono odprl z novo razstavo z naslovom »Znanje brez meja«. Na njej predstavljajo 14 uspešnih inovatorjev […]

Mladi raziskovalec o toksičnem fitoplanktonu v morju

O poskusih Timoteja Turka Dermastia, da bi razumel in razložil vlogo in pomen vrstne sestave potencialno toksičnega fitoplanktona.

Novosti v razumevanju električnih akumulatorjev prihodnosti

Kaj novega je skupina raziskovalcev Kemijskega inštituta iz Ljubljane odkrila na področju iskanja izboljšav akumulatorjev za vozila na električni pogon.

Ekologija visokogorskih jezer vzhodnih Julijcev

Sredi trde zime tokrat vnovič govorimo o visokogorskih jezerih v vzhodnih Alpah.

Svetla in temna plat kulture v sloveniji, ponov.

Tokrat v tedenski pregledni oddaji povzemamo vtise z državne proslave slovenskega kulturnega praznika, osrednje poudarke dobitnic in dobitnikov Prešernove nagrade in nagrad sklada, piko na […]

Svetla in temna plat kulture v sloveniji

Povzemamo vtise z državne proslave slovenskega kulturnega praznika, osrednje poudarke dobitnic in dobitnikov Prešernove nagrade in nagrad sklada.

Ali znanost misli?

V oddaji tokrat podajamo v razmislek o etiki znanosti. Sredi prejšnega desetletja je profesor filozofije dr. Rado Riha, za našo tedanjo oddajo Trojna spirala (urejala […]

Srednjeveški knjižni spomeniki

govorimo o pomenu in ohranitvi »srednjeveških rokopisnih in tiskanih knjig v arhivih in knjižnicah«. Pravijo jim tudi »knjižni spomeniki«.