Aktualno

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

s podelitvijo Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada (neposredni prenos iz Gallusove dvorane Cankarjevega doma v Ljubljani)

Javno predvajanje radijske igre Ivan Cankar – Igor Torkar: VSE ZA BLAGOR DOMOVINE

3. program Radia Slovenija - Program Ars, Zavod Ivana Cankarja Vrhnika in Cankarjeva knjižnica Vrhnika vabijo na javno predvajanje radijske igre v četrtek, 25. januarja ob 19. uri v Mali dvorani Cankarjevega doma na Vrhniki.

Kako se je v novo leto zavrtel program Ars?

Letošnje praznovanje smo obogatili s 24-urnim silvestrskim programom, v katerem so poslušalci v novo leto vstopali skupaj s prebivalci vsega sveta. Ponovno poslušanje je na voljo v sporedu silvestrske noči.

Evroradijski božični dan 2017

Sedem koncertov z vseh koncev Evrope, sedem tistih, ki v migetajoči potrošniški družbi zmorejo še kaj sporočiti. Nedelja, 17. decembra od 11.00 do 22.00.

Nagrajene kratke zgodbe tradicionalnega natečaja programa Ars

V prvih dneh decembra prisluhnite letošnjim nagrajenim kratkim zgodbam v oddajah Literarni nokturno, vsak večer ob 23.50.

Ars na 33. slovenskem knjižnem sejmu

Iz Cankarjevega doma bomo tudi letos neposredno prenašali pogovore, glasbene nastope, branja in literarne večere.

Radijska igra: Kim Komljanec – Kraljična na zrnu graha

Iz Občinske knjižnice Polzela bomo ob 18.00 prenašali znano Andersenovo pravljico, ki jo bosta uprizorila igralec in tonska mojstrica.

Javno predvajanje radijske igre Jožeta Rodeta ZADNJIKRAT V LJUBLJANI

3. program Radia Slovenija - Program Ars, Zavod Ivana Cankarja Vrhnika in Cankarjeva knjižnica Vrhnika vabijo na javno predvajanje radijske igre v torek, 24. oktobra ob 19. uri v Mali dvorani Cankarjevega doma na Vrhniki.

Arsovo domače branje

Knjižna klasika, torej literatura, ki univerzalno prikazuje družbo in posameznika, odstira etična vprašanja in sledi človekovim čustvom, vse to z izrazito estetsko močjo, je del […]

Nogavice

Kratka radijska igra nominirana za nagrado na festivalu Prix Europa v Berlinu