Gostja v oddaji je pianistka in skladateljica Kaja Draksler, ki že dobro desetletje živi in ustvarja na Nizozemskem. Na Glasbenem konservatoriju v Groningenu je študirala jazz klavir, na Glasbenem konservatoriju v Amsterdamu pa klasično kompozicijo. Magistrirala je na temo strukture v improvizaciji na primeru skladb ameriškega pianista Cecila Taylorja, za to je dobila tudi nagrado EPTA. Kot skladateljica estetiko klasične glasbe združuje z estetiko improvizirane glasbe. Igra kot solo glasbenica in v različnih zasedbah, v triu Punkt.Vrt.Plastik, v kvartetu Hearth in v Oktetu Kaje Draksler, za katerega piše novo glasbo, med drugim na poezijo Roberta Frosta. (Avtor fotografije: Aleš Černivec)

Že dobro desetletje živi in ustvarja na Nizozemskem, prejšnji torek pa je s triom nastopila na enodnevnem festivalu slovenske jazzovske ustvarjalnosti v Ljubljani.

V oddajo smo povabili pianistko in skladateljico Kajo Draksler. Umetnica že dobro desetletje živi in ustvarja na Nizozemskem, prejšnji torek pa je s triom nastopila na enodnevnem festivalu slovenske jazzovske ustvarjalnosti Zvončki in trobentice v Cankarjevem domu v Ljubljani. Ob tej priložnosti se je s Kajo Draksler pogovarjala Anamarija Štukelj Cusma.

 

Anamarija Štukelj Cusma