Letos mineva deseto leto od sprejetja sklepa o ustanovitvi Javne agencije za knjigo. Za vse deležnike naše knjižne verige je bil to velik in zaželen dogodek, saj so dobili avtonomno telo, ki se je v celoti posvečalo področju knjige, pričakovanja zainteresirane javnosti pa so bila precejšnja. V teh letih so se na čelu agencije zamenjali trije direktorji: Slavko Pregl, ki jo je vodil od leta 2009 do sredine leta 2012, Aleš Novak, ki jo je vodil v letih 2013 – 2017, z letošnjim letom pa je položaj direktorice agencije prevzela Renata Zamida. V oddaji bomo pogledali, kakšno vlogo si je v teh letih ustvarila agencija v našem in mednarodnem knjižnem prostoru, kateri so bili mejniki v njenem delovanju in se ozrli naprej, v načrtovane projekte, pa tudi dolgoročne cilje v delovanju agencije. Gosta v studiu sta Slavko Pregl in Renata Zamida.

Kakšno vlogo si je v teh letih ustvarila agencija v našem in mednarodnem knjižnem prostoru in kakšni so njeni cilji v prihodnosti?

Letos mineva deseto leto od sprejetja sklepa o ustanovitvi Javne agencije za knjigo. Za vse deležnike naše knjižne verige je bil to velik in zaželen dogodek, saj so dobili avtonomno telo, ki se je v celoti posvečalo področju knjige, pričakovanja zainteresirane javnosti pa so bila precejšnja. V teh letih so se na čelu agencije zamenjali trije direktorji: Slavko Pregl, ki jo je vodil od leta 2009 do sredine leta 2012, Aleš Novak, ki jo je vodil v letih 2013 – 2017, z letošnjim letom pa je položaj direktorice agencije prevzela Renata Zamida. V današnji oddaji bomo pogledali, kakšno vlogo si je v teh letih ustvarila agencija v našem in mednarodnem knjižnem prostoru, kateri so bili mejniki v njenem delovanju in se ozrli naprej, v načrtovane projekte, pa tudi dolgoročne cilje v delovanju agencije. Gosta v studiu bosta Slavko Pregl in Renata Zamida.

Tina Kozin