V oddaji gostimo umetnika, ki je svojo profesionalno glasbeno pot začel kot violinist, vseskozi pa je igral tudi vrsto drugih inštrumentov. Več kot 40 let je bil član Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, od leta 1988 pa je najprej redno nastopal z mandolino, potem pa še z ustno harmoniko, ki ji je utrl pot na koncertne odre. Leta 2013 je ustanovil koncertni ansambel ustnih harmonik Sorarmonica, ki je dosegel lepe uspehe na več mednarodnih festivalih ustnih harmonik po svetu. Je aktiven skladatelj, član Društva slovenskih skladateljev, in piše orkestrsko, zborovsko, komorno in solistično glasbo ter seveda številne priredbe za ansambel ustnih harmonik.

"Vsako glasbilo zahteva delo. Pri ustni harmoniki so rezultati hitro vidni, če pa jo pripeljemo na višji nivo, zahteva delo kot vsak drug koncertni inštrument."

V oddaji bomo predvajali pogovor z umetnikom, ki je svojo profesionalno glasbeno pot začel kot violinist in bil 40 let član Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Ves čas pa je igral tudi vrsto drugih inštrumentov, med njimi ustno harmoniko, ki ji je utrl pot na koncertne odre in za katero je tudi sam napisal več solističnih in komornih del. Z Vladimirjem Hrovatom se je pred dvema letoma pogovarjala Anamarija Štukelj Cusma.

Anamarija Štukelj Cusma