Predvajali bomo posnetek koncerta, na katerem je kot solist nastopil tolkalec Filip Korošec, študent akademije za glasbo v Ljubljani, ki študira s profesorjem Borisom Šurbkom, docentom Simonom Klavžarjem in docentko Petro Vidmar.

V tokratni oddaji Mladi virtuozi bomo predvajali posnetek koncerta, na katerem je kot solist nastopil tolkalec Filip Korošec, študent akademije za glasbo v Ljubljani, ki študira s profesorjem Borisom Šurbkom, docentom Simonom Klavžarjem in docentko Petro Vidmar. Koncert je aprila letos zvenel v palači Kazina, in sicer v okviru cikla solističnih recitalov, ki ga prireja akademija za glasbo v Ljubljani. Filip Korošec se je predstavil s šestimi skladbami: Meditacijo št. 1 Caseyja Cangelosija, Bachovim Preludijem iz Suite za čelo solo št. 2 v d-molu, Karakterjem 2 Caseyja Cangelosija, skladbo Sambo para no Olvidarte Fabiána Keoroglaniana, Živkovičevo Suomineito in Preludijem št. 1 Emmanuela Séjourna.

Filip Korošec je svojo glasbeno pot začel pri šestih letih na glasbeni šoli Slavka Osterca v Ljutomeru pri profesorjih Dejanu Ritlopu in Martinu Mišku, nadaljeval pa na konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pri profesorju Martinu Bajdetu. Zdaj je študent akademije za glasbo v Ljubljani. Deloval je tako na solističnem kot komornem področju in si na obeh prislužil nagrade in priznanja. Omeniti moramo srebrno plaketo in 4. mesto na tekmovanju TEMSIG leta 2011 ter njegova nastopa z godalnim orkestrom KGB Maribor in pihalnim orkestrom akademije za glasbo v Ljubljani v vlogi solista.

Katarina Radaljac