V tokratni oddaji gostimo jazzovskega trobentača in skladatelja Igorja Matkovića, ki je 25. oktobra 2017 nastopil v Kinu Šiška v Ljubljani kot glavni solist skupaj z Big Bandom RTV Slovenija in dirigentom Milkom Lazarjem. Jazzovsko trobento je študiral na Univerzi v Gradcu, kjer je tudi magistriral pri prof. Edvardu Holtanerju. Znanje si je pridobival tudi na delavnicah pri znanih trobentačih po Evropi in v New Yorku, izkušnje pa na številnih fesitvalih doma in v tujini. Doslej je izdal tri plošče, Motion in two dimensions (2010), Sonic motion (2012) in State of KU (2016). Je tudi profesor jazzovske trobente na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani.

Matković bo 25. oktobra v Kinu Šiška v Ljubljani nastopil kot glavni solist skupaj z Big Bandom RTV Slovenija, ki ga bo vodil Milko Lazar.

V tokratni oddaji Slovenski solisti gostimo jazzovskega trobentača in skladatelja Igorja Matkovića. 25. oktobra 2017 bo namreč v Kinu Šiška v Ljubljani nastopil kot glavni solist skupaj z Big Bandom RTV Slovenija, ki ga bo vodil Milko Lazar. Oba, Lazar in Matković, pa bosta predstavila svoje najnovejše avtorske kompozicije. Ob tej priložnosti se je z Igorjem Matkovićem pogovarjala Anamarija Štukelj Cusma.

 

 

 

Anamarija Štukelj Cusma