Spored:
Ville Matvejeff: Ad Astra
Kalevi Aho: Koncert za harmoniko in godalni orkester
Jean Sibelius: Simfonija št. 5 v Es-duru

Glasbeniki:
Klemen Leben (harmonika)
Simfonični orkester RTV Slovenija; dirigent: Ville Matvejeff

Drugi koncert sezone Simfoničnega orkestra RTV Slovenija je postregel s finsko glasbo, z deli treh skladateljev različnih poglavij finske glasbene tradicije, finskim dirigentom in mladim domačim solistom, ki je posebej povezan s Finsko. Ob priljubljeni Peti simfoniji Jeana Sibeliusa smo slišali Koncert za harmoniko, godala in fagot Kalevija Aha, enega osrednjih finskih živečih skladateljev, dirigent večera Ville Matvejeff, ki je tudi skladatelj, pa je uvodoma predstavil svoje delo Ad Astra.

Drugi koncert cikla Kormatika v radijskem prenosu

Drugi koncert sezone Simfoničnega orkestra RTV Slovenija bo postregel s finsko glasbo – tremi skladatelji različnim poglavjem finske glasbene tradicije, finskim dirigentom in mladim domačim solistom, ki je posebej povezan s Finsko.

Ob priljubljeni Peti simfoniji Jeana Sibeliusa bomo slišali Koncert za harmoniko, godala in fagot Kalevija Aha, enega osrednjih finskih živečih skladateljev, dirigent večera Ville Matvejeff, ki je tudi skladatelj, pa bo uvodoma predstavil svoje delo Ad Astra.

Ahov Koncert je še sveže delo, saj bo slovenska izvedba šele druga, za to pa je zaslužen stik harmonikarja Klemna Lebna s tem finskim skladateljem, ki je naslednik tradicijske linije, ki se prek Einojuhanija Rautavaare vije tja do samega Sibleiusa.

Vabljeni k spremljanju neposrednega prenosa in pogovora s Klemnom Lebnom. Z vami bosta Lidija Hartman in Primož Trdan.

Primož Trdan