V pretekle tednu smo bili na koncertu simfoničnega orkestra Verdijevega gledališča iz Trsta, ki je odprl 55. koncertno sezono Koprskega društva prijateljev; spremljali smo festival renesančne glasbe Flores Musicae, ki je prav tako potekal na Primorskem; s slovito Puccinijevo La Boheme je vrata nove sezone odprla mariborska Opera; bili smo na prvem koncertu cikla komornih koncertov Carpe Artem; za prvi letošnji premieri pa je ljubljanska Opera izbrala Parmovo enodejanko »Ksenija« in Orffovo scensko kantato »Carmina Burana«.

festival Flores Musicae; La Boheme (G. Puccini) v Mariborski Operi; koncert cikla Carpe Artem; premieri Ljubljanske Opere – Ksenija (V. Parma) in Carmina Burana (C. Orff)

V pretekle tednu smo bili na koncertu simfoničnega orkestra Verdijevega gledališča iz Trsta, ki je odprl 55. koncertno sezono Koprskega društva prijateljev; spremljali smo festival renesančne glasbe Flores Musicae, ki je prav tako potekal na Primorskem; s  slovito  Puccinijevo La  Boheme  je vrata nove sezone odprla mariborska  Opera; bili smo na prvem koncertu cikla komornih koncertov Carpe Artem; za prvi letošnji premieri pa je ljubljanska Opera izbrala Parmovo enodejanko »Ksenija« in Orffovo scensko kantato »Carmina Burana«.

Alma Kužel