Knjižni sejem v Frankfurtu je eden najpomembnejših tovrstnih dogodkov za literarne ustvarjalce, knjigotržce in založnike; a sejem še zdaleč ne preplete le knjižnih interesov, pač pa še gospodarske, turistične in tudi diplomatske oziroma politične. V oddaji Arsov forum strnemo nekaj vtisov z letošnjega sejemskega dogajanja in se oziramo naprej, v čas, ko naj bi Slovenija prevzela naziv častne gostje sejma. Gostje oddaje so dr. Miha Kovač, član odbora za pripravo našega gostovanja v Frankfurtu, Irena Miš Svoljšak, vodja uredništva na založbi Miš; Damjana Pečnik, državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo in Renata Zamida, ki na Javni agenciji za knjigo vodi Mednarodno sodelovanje in projekt »Slovenija – častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu«.

Sejem ne preplete le knjižnih interesov, pač pa tudi gospodarske, turistične in diplomatske oziroma politične.

Knjižni sejem v Frankfurtu je eden najpomembnejših tovrstnih dogodkov za literarne ustvarjalce, knjigotržce in založnike; a sejem še zdaleč ne preplete le knjižnih interesov, pač pa tudi gospodarske, turistične in tudi diplomatske oziroma politične. V oddaji Arsov forum bomo strnili nekaj vtisov z letošnjega sejemskega dogajanja in se ozrli naprej, v čas, ko naj bi Slovenija prevzela naziv častne gostje sejma.

Gostje oddaje bodo dr. Miha Kovač, član odbora za pripravo našega gostovanja v Frankfurtu, Irena Miš Svoljšak z založbe Miš; Damjana Pečnik, državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo in Renata Zamida, ki na Javni agenciji za knjigo vodi Mednarodno sodelovanje in projekt »Slovenija – častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu«.

Tina Kozin