V oddaji Slovenski solisti tokrat predstavljamo evfonista Luko Einfalta. Kot solist je nastopal z Orkestrom slovenske vojske, Pihalnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani, Simfoničnim orkestrom Domžale – Kamnik, Obalnim komornim orkestrom in nekaterimi vidnimi slovenskimi pihalnimi orkestri. Sedem let je bil zaposlen v Orkestru slovenske policije, kot zunanji sodelavec je sodeloval s priznanimi orkestri, kot so Simfonični orkester RTV Slovenija, Orkester Slovenske filharmonije in orkester Beograjske filharmonije, v zadnjih letih pa se posveča predvsem pedagoškemu delu v Glasbeni šoli Domžale. Vodi Godbo Lukovica in nastopa na priznanih domačih koncertnih ciklusih, kot sta Jesenske serenade in Koncertni atelje Društva slovenskih skladateljev. Je velik promotor svojega glasbila in na njegovo pobudo je v zadnjih letih nastalo lepo število del slovenskih skladateljev.
Oddajo, ki jo je pripravil in uredil Mihael Kozjek, bodo prepletali glasbeni odlomki z zgoščenke Slovenska glasba za evfonij, ki jo je Luka Einfalt posnel in izdal leta 2015 v okviru zbirke Ars Slovenica pri Društvu slovenskih skladateljev.

V oddaji Slovenski solisti tokrat predstavljamo evfonista Luko Einfalta. Kot solist je nastopal z Orkestrom slovenske vojske, Pihalnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani, Simfoničnim orkestrom Domžale – Kamnik, Obalnim komornim orkestrom in nekaterimi vidnimi slovenskimi pihalnimi orkestri. Sedem let je bil zaposlen v Orkestru slovenske policije, kot zunanji sodelavec je sodeloval s priznanimi orkestri, kot so Simfonični orkester RTV Slovenija, Orkester Slovenske filharmonije in orkester Beograjske filharmonije, v zadnjih letih pa se posveča predvsem pedagoškemu delu v Glasbeni šoli Domžale. Vodi Godbo Lukovica in nastopa na priznanih domačih koncertnih ciklusih, kot sta Jesenske serenade in Koncertni atelje Društva slovenskih skladateljev. Je velik promotor svojega glasbila in na njegovo pobudo je v zadnjih letih nastalo lepo število del slovenskih skladateljev.

Oddajo bodo prepletali glasbeni odlomki z zgoščenke Slovenska glasba za evfonij, ki jo je Luka Einfalt posnel in izdal leta 2015 v okviru zbirke Ars Slovenica pri Društvu slovenskih skladateljev.

Mihael Kozjek