Na 5. komornem koncertu Carpe artem, ki je bil 30. marca 2017 v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor, so nastopili pihalci in godalci, gostje: oboist Dario Golčić, solist oboist simfoničnega orkestra hrvaške radiotelevizije, pianist Miha Haas, in violist Nejc Mikolič, član simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije, ter člani simfoničnega orkestra SNG Maribor: koncertna mojstrica, violinistka Oksana Pečeny Dolenc, klarinetist Lovro Turin, violončelist Gorazd Strlič in kontrabasist Uroš Lečnik. Koncertni spored so v prvem delu posvetili izvedbi Tria v B-duru, op. 11, za klarinet, violončelo in klavir, Ludwiga van Beethovna in delu Fantasy Quartet za oboo, violino, violo in violončelo Ernesta Johna Moerana. V drugem delu so izvedli Radosti za oboo, violo in klavir Igorja Krivokapiča, nato pa Kvintet op. 39 za oboo, klarinet, violino, violo in kontrabas, op. 39, Sergeja Prokofjeva.

Društvo za komorno glasbo Amadeus je v sezoni 2016/2017 pripravilo peti cikel Carpe artem s šestimi komornimi koncerti z naslovom Mojstri preoblek. Nocoj bomo predstavili posnetke 5. komornega koncerta, ki je bil 30. marca 2017 v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Nastopil so pihalci in godalci, gostje: oboist Dario Golčić, solist oboist simfoničnega orkestra hrvaške radiotelevizije, pianist Miha Haas, in violist Nejc Mikolič, član simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije, ter člani simfoničnega orkestra SNG Maribor: koncertna mojstrica, violinistka Oksana Pečeny Dolenc, klarinetist Lovro Turin, violončelist Gorazd Strlič in kontrabasist Uroš Lečnik.

Koncertni spored so v prvem delu posvetili izvedbi Tria v B-duru, op. 11, za klarinet, violončelo in klavir,  Ludwiga van Beethovna. Nato so predstavili Fantasy Quartet za oboo, violino, violo in violončelo angleškega skladatelja 1. polovice 20. stoletja Ernesta Johna Moerana. V drugem delu so izvedli delo sodobnega slovenskega skladatelja Igorja Krivokapiča: Radosti za oboo, violo in klavir, nato pa Kvintet op. 39 za oboo, klarinet, violino, violo in kontrabas, op. 39, Sergeja Prokofjeva. Oddajo je pripravila Tjaša Krajnc.

Tjaša Krajnc