Danes bomo poslušali posnetek koncerta, ki je potekal pred dobrimi 14-imi dnevi, in sicer je takrat v okviru cikla GM oder Glasbene mladine Slovenije nastopil Ansambel trobent Akademije za glasbo.
Sestavljajo ga študenti Franca Kosma: Urban Kolar, Jan Grčar in Kristjan Zupan, študenta Stanka Arnolda: Anže Krajnc in Blaž Turinek, študent Tiborja Kerekeša David Čonč ter Lenart Zih iz razreda Jureta Gradišnika. Kot zasedba delujejo pod mentorstvom Franca Kosma in skupaj raziskujejo izviren repertoar iz baroka ter ga dopolnjujejo z deli 20. in 21. stoletja, poleg tega pa izvajajo tudi priredbe ter skladbe, nastale posebej za ta ansambel. Lani so se trobentači udeležili 45-tega tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije in v svoji kategoriji osvojili drugo nagrado, kar jim je prineslo možnost nastopa v okviru cikla GM oder.

V njihovi izvedbi bomo poslušali dela Tielmana Susata, Samuela Scheidta, Johanna Sebastiana Bacha, Giuseppa Verdija, Tilna Slakana, Vasilija Brandta, Aleksandra Gedikeja, Roya Simpsona, Johanna Ernsta Altenburga in Heinricha Ignaza Franza von Biberja.

Vesna Volk