V današnji oddaji Nove glasbene generacije bo zvenela glasba starejšega datuma nastanka, in sicer bomo poslušali posnetek koncerta, na katerem so konec novembra kot del cikla Prisluhnimo v operi Glasbene mladine ljubljanske nastopili flavtistka Marjana Jocif s čembalistom Albertom Busettinijem ter Baročni duo Magdevska-Penger.

Cipriano de Rore: Anchor che col partire
Arcangelo Corelli:  La follia
Antonio Vivaldi: Koncert v C-duru

Giuseppe Tartini: Sonata za violino in basso continuo v g-molu – Zapuščena Didona
Johann Sebastian Bach: Sonata za violino in čembalo v c-molu, oznaka del 1017

 

Marjana Jocif je z igranjem kljunaste flavte začela pri sedmih letih na glasbeni šoli v Škofji Loki pri Anamariji Tomac, kasneje pa se je vpisala na Glasbeno šolo Kranj, kjer je bila njena profesorica Špela Loti Knoll. Kot dijakinja ljubljanskega Konservatorija za glasbo in balet je postala študentka Mateje Bajt, ki je zdaj njena profesorica tudi na Akademiji za glasbo. Redno se udeležuje poletnih šol kljunaste flavte, poleg tega pa se je že štirikrat udeležila tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov, kjer je v svojih kategorijah na državnih tekmovanjih osvojila več zlatih plaket in posebnih priznanj – tudi za doseženih vseh sto točk. Deluje kot komorna glasbenica, recimo v kvintetu kljunastih flavt La dolce fiamma, večkrat pa je nastopila tudi kot solistka z orkestrom ali zborom.

Baročni duo Magdevska-Penger, ki ga sestavljata violinistka Vera Magdevska in čembalist Miha Penger. S skupnim muziciranjem sta začela v študijskem letu 2014/15 pri Lucii Rizzello, lani pa je njun mentor Egon Mihajlović. Do zdaj sta se občinstvu že večkrat predstavila na različnih komornih koncertih v organizaciji Akademije za glasbo.

Vesna Volk