Oddajo bomo posvetili našemu izvrstnemu saksofonistu mlajše generacije, ki je 9. julija zmagal na 8. mednarodnem tekmovanju saksofonistov v Novi Gorici.
V oddaji bomo poslušali posnetek iz finala tega tekmovanja, kjer je Jan Gričar nastopil ob spremljavi Orkestra Slovenske filharmonije in dirigetna Simona Krečiča.

Program:
Frank Martin: Balada za saksofon in orkester (obvezna skladba)
Jacques Ibert: Concertino da camera za altovski saksofon in enajst inštrumentov

Jan Gričar se redno udeležuje različnih glasbenih tekmovanj, na katerih je prejel že številne nagrade. Leta 2009 je postal lavreat tekmovanja v Požarevcu, zmagal je že na Mednarodnem tekmovanju saksofonistov Saksitra v Kopru in na Sviréli 2014, bil pa je tudi polfinalist tekmovanja Adoplha Saxa, ki v Belgiji poteka vsake štiri leta. Precej je aktiven kot solist, tako je recimo že nastopal kot del abonmaja Kromatika, lani je bil kandidat Radia Slovenija na evroradijskem tekmovanju New talent in osvojil drugo mesto, poleg tega pa je nastopal že na več festivalih in koncertih v različnih mestih po vsej Evropi. Za svoje uspehe je prejel študentsko Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani ter štipendijo glasbene fundacije Yamaha v Evropi.

Vesna Volk