V tokratni oddaji, ki jo enkrat na mesec pripravljamo Radio TRST A, slovenski program ORF v Celovcu in Program Ars v Ljubljani, soočamo izkušnje in izzive vzdržnega pridelovanja hrane. Dolgoročna strateška opredelitev lokalne samooskrbe s hrano v dokumentih EU v treh državnih okoljih ljudi postavlja pred različne izzive. O njih bodo tokrat govorili: v celovškem studiu Peter Krištof, glavni koordinator čezmejnega sodelovanja s Slovenijo v Koroški kmetijski in gozdarski zbornici, v ljubljanskem Štefan Dežman, lastnik ekološke kmetije iz Radovljice, član Združenja ekoloških kmetov Gorenjske (poslanec DZ RS v 90-letih), in Franc Šolar, svetovalec za ekološko kmetijstvo s Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj. V studiu v Trstu bosta Franc Fabec, kmet iz Mavhinj v devinsko-nabrežinski občini, sicer pa predsednik Kmečke zveze, sekcije tržaške trgovinske zbornice, in Ivana Venier Stancich, ki se je iz Nabrežine pri Trstu preselila v bližino Komna in se tam začela ukvarjati z biodinamičnim kmetijstvom.

Goran Tenze