V oddaji Slovenski solisti v živo na programu gostimo slovenske glasbene poustvarjalce, s pogovori in izbrano glasbo pa predstavljamo njihovo umetniško delovanje. Gost prve oddaje je vsestranski umetnik Domen Marinčič. V Nemčiji je diplomiral iz viole da gamba in čembala ter končal tudi podiplomski študij generalnega basa. Na svetovnih tekmovanjih je prejel več nagrad. Danes redno sodeluje s slovenskimi, predvsem pa z mednarodnimi zasedbami. Soustvaril je ansambel za staro glasbo musica cubicularis in zavod Harmonia Antiqua Labacensis, umetniško vodi Festival Radovljica in koncertni cikel Harmonia Concertans, predava, izobražuje, tudi prek radijskih valov. Na sporedu bodo dela Alfonsa Ferrabosca, Tobiasa Huma, Jeana de Sainte - Colomba, Nicolasa Chedevilla, Daniela Emmetta in Richarda Straussa.

V oddaji Slovenski solisti v živo na programu gostimo slovenske glasbene poustvarjalce, s pogovori in izbrano glasbo pa predstavljamo njihovo umetniško delovanje. Urednica oddaje je Anamarija Štukelj Cusma.

Gost tokratne oddaje je vsestranski umetnik Domen Marinčič. V Nemčiji je diplomiral iz viole da gamba in čembala ter končal tudi podiplomski študij generalnega basa. Na svetovnih tekmovanjih je prejel več nagrad. Danes redno sodeluje s slovenskimi, predvsem pa z mednarodnimi zasedbami. Soustanovil je asambel za staro glasbo musica cubicularis in zavod Harmonia Antiqua Labacensis, umetniško vodi Festival Radovljica in koncertni cikel Harmonia Concertans, predava in izobražuje, tudi prek radijskih valov. Po njegovem izboru bodo na sporedu manj znana dela Alfonsa Ferrabosca, Tobiasa Huma, Jeana de Sainte – Colomba, Nicolasa Chédevilla, Daniela Emmetta in Richarda Straussa.

Anamarija Štukelj Cusma