Prejšnji teden se je končal 61. puljski filmski festival, ki velja za najstarejši filmski festival na območju nekdanje Jugoslavije. Festival se ponaša še z dvema pridevkoma, in sicer kot najstarejši nacionalni festival na svetu in tudi kot festival s povprečno najštevilnejšim občinstvom na ogledu posameznega filma, za to pa gredo zasluge mogočnemu Amfiteatru oziroma Areni, kot ji pravijo domačini. V današnji oddaji bomo na kratko, s poudarki na slovenski udeležbi na festivalu, osvetlili dolgo zgodovino tega festivala, ki je v svoji preteklosti doživljal tako vzpone kot padce.

Prejšnji teden se je končal 61. puljski filmski festival, ki velja za najstarejši filmski festival na območju nekdanje Jugoslavije. Festival se ponaša še z dvema pridevkoma, in sicer kot najstarejši nacionalni festival na svetu in tudi kot festival s povprečno najštevilnejšim občinstvom na ogledu posameznega filma, za to pa gredo zasluge mogočnemu Amfiteatru oziroma Areni, kot ji pravijo domačini.

V današnji oddaji bomo na kratko, s poudarki na slovenski udeležbi na festivalu, osvetlili dolgo zgodovino tega festivala, ki je v svoji preteklosti doživljal tako vzpone kot padce.

Dejan Juravić